Părul, un simbol al feminității

Felul cum te porți, cum vorbești, cum te îmbraci vorbește despre tine, dar te-ai gândit vreodată că părul, această podoabă plină de farmec, face parte din personalitatea ta?
Modul în care îl aranjezi, lungimea, culoarea și micile artificii reprezintă de fapt o exprimare a TA, ființă minunată care zi de zi încerci să cuprinzi lumea în palme și să te faci remarcată!


De-a lungul istoriei, oamenii au folosit stilul părului lor pentru a comunica mesaje despre sănătatea, bogăția și statutul acestora, îmbunătățindu-l frecvent cu vopsele, extensii, peruci și decorațiuni.
Părul nostru este considerat sacru și semnificativ pentru ceea ce suntem ca individ, familie și comunitate. În multe triburi, se crede că părul lung al unei persoane reprezintă o identitate culturală puternică.
Această identitate culturală promovează stima și respectul de sine, sentimentul de apartenență și de mândrie.
În zilele noastre, părul este o extensie a noastră, un element de senzualitate care îți atribuie un farmec aparte și te face mai încrezătoare în forțele proprii!

Cu gândul la plete colorate, zilele trecute a avut loc o prezentare a armatei în mai multe școli din țară, în vederea urmării unei cariere militare. Tineri de liceu, printre care și fiul meu a participat cu clasa, fiind foarte încântat de idea unei vieți ordonate, cu principii sănătoase și dorința de a-și apăra țara. Am participat și eu împreună cu părinții care fac parte din consiliul pe clasă și astfel am avut ocazia să întâlnim femei care au îmbrățișat cariera militară. Printre cadrele militare am remarcat două tinere, cărora nu le-am dat mai mult de 30 de ani, suple, cu zâmbetul pe buze și cu un păr absolut superb!
Bruneta, pe nume Elena avea niște șuvițe colorate într-un albastru senin, în ton cu ochii săi.
Cealaltă, o blondă cu bucle bogate ce îi cădeau pe umeri, avea tonuri de violet și roz, dându-i un aer de papușă de porțelan.
Curioasă din fire și addicted de produsele de styling, le-am întrebat cu ce se vopsesc în aceste culori atât de vibrante.
-Intrați pe MyCosmetics, îmi răspunde blonda, care avea un nume pe măsura frumuseții sale, și anume: Sofia.
-Găsiți pe site o mulțime de produse pentru colorarea părului, eu am încercat nuanțatorul de păr, spumă colorantă, vopseaua semipermanentă și gama de îngrijire cu CBD, pentru regenerare și hidratare.
Elena îmi mărturiseste ca are un păr dificil, veșnic ciufulit și fără strălucire, lucru care m-a contrariat, deoarece podoaba ei capilară arăta impecabil.
-Sunt norocoasă, adaugă ea, deoarece am găsit o gamă care mi se potrivește de minune, și anume produse pentru revitalizarea culorii Venita, iar șamponul cu extracte naturale din henna pentru păr negru, îmi curăță scalpul delicat, normalizând echilibrul hidrolipidic.

O voce autoritară se aude din spatele meu, și zăresc o femeie înaltă, roșcată precum focul și cu ochii ca smaraldul. Se apropie de noi și îmi vorbește zâmbind:
-Vedeți ce fete frumoase avem în armată?
-Frumoase și deștepte, completez eu, minunându-mă cum aceste ființe atât de delicate reușesc să respecte un program draconic, de multe ori căzând pradă oboselii și cu toate acestea, să arate atât de bine.
-Eiii, avem un secret…în armată trebuie să fim practici, să nu ne încărcăm bagajele decât cu lucruri absolut necesare, așa că avem grijă să folosim doar produse de top, de aceea tot ce avem nevoie în materie de: îngrijire corporală, machiaj (da, și noi ne machiem), unghii și păr, le cumpărăm de pe site-ul MyCosmetics, unic importator și distribuitor al produselor din gamele: IDC Institute, Venita,Revers, Top Choice, Lorenay, Cote d’Azur Magic Studio, Umbrella și multe altele.
Se pare că femeile din armata română sunt foarte cochete, am concluzionat cu admirație!
Articol scris pentru Superblog 2023.

Sursă foto – site-ul mycosmetics.ro, arhiva personală.

Lasă un comentariu