Evitarea alergiilor la copii

 Prima dată când m-a interesat în mod deosebit ce este dermatita atopică a fost când am adus pe lume  primul copil.Încă din primele luni de viaţă micuţul meu prezenta pe obraji pustule roşii, care îi provocau mâncărimi şi deveneu dureroase la atingere.
După nenumărate vizite la medicul de familie care din păcate lua totul prea superficial punând acea roşeaţă pe seama  „grăsimii laptelui matern”, susţinând ferm că vor dispărea în momentul în care copilul va fi înţărcat, lucrurile nu au stat deloc aşa.
Mi s-a recomandat clasica cremă cu galbenele, care mai mult rău i-a facut micuţului(datorită faptului că nu era o simplă bubiţă care se poate vindeca cu aceasta), până la preparate de farmacie care au fost un dezastru,în cazul nostru.Clasica formulă că dermatita atopică are cauze necunoscute ne-a dus la exasperare până când am început să căutam metode alternative de vindecare. 
Vreme de câţiva ani ne-am chinuit astfel până când am aflat că evitarea alergiilor la copii se poate realiza foarte uşor.
Am reuşit astfel să eradicăm definitiv episoadele cu eczeme iar astăzi bebeluşul meu a devenit un băiat mare fără nici un fel de probleme ale pielii sau urme lăsate de acestea.

Dacă stăm să ne gândim că alergiile constituie a doua cauză de îmbolnăvire la copii, după infecţiile căilor respiratorii, atunci trebuie să ne informam foarte bine pentru a-l ajuta pe cel mic să depăşească aceste probleme.De multe ori alergiile sunt confundate cu răcelile simple, mai ales că simptomele sunt asemănătoare.Trebuie ştiut faptul că în infecţiile respiratorii nu apare pruritul ochilor şi cel nazal.
Printre simptomele alergiilor se numără:

  • mâncărimi
  • umflarea ţesuturilor
  • strănut
  • congestie nazală
  • oboseală
  • dureri de cap
  • ochi înlăcrimaţi
  • secreţii nazale abundente

Dacă copilul suferă de o infecţie respiratorie ,acesta prezintă simptome ca:febră şi dureri în gat .
*O alta metodă prin care se stabileşte dacă copilul suferă de alergie sau doar a contactat o infecţie respiratorie este analizarea duratei simptomelor .
În cazul alergiilor acestea dispar odată cu înlăturarea factorului alergen, cum ar fi praful, părul de animal sau polenul florilor, pe când, în cazul infecţiilor acestea durează în medie 7-10 zile.
Foarte important de reţinut este că secreţia nazală transparenta este data de alergii ,pe cand cea galben-verde este asociata cu infectiile.
Evitarea alergiilor la copii se face printr-o alimentaţie sănătoasă, naturală, lipsită de E-uri şi coloranţi.De asemenea trebuie evitat contactul cu factori care determină reacţia alergică la copil.
O metoda revoluţionară prin care dermatita atopică şi alte tipuri de alergii se pot vindeca este cu ajutorul refacerii microflorei intestinale, lucru dovedit stinţific prin numeroasele studii realizate în cele mai apreciate laboratoare din Europa.
Acest subiect este dezbătut pe larg în cartea „Vindecă natural dermatita atopică, alergiile şi intolerantele alimentare ale copilului tău” scrisa de Dr.Ingrid Bălan şi Dumitru Bălan.
Cartea dezbate peste 50 de subiecte foarte interesante ,adresânduse atât medicilor cât şi părinţilor ai căror copii suferă de alergii, astm bronşic, rinită alergică sau intolerante alimentare.
Cu ajutorul acestei cărti veţi reda sănătatea copilului dvs şi echilibrul organismului său.

Lasă un comentariu