Vasco și modul în care tehnologia a schimbat lumea


Stăteam aseară cu cei mici pe canapea și ne uitam la un documentar foarte interesant despre fascinanta expediție a lui Fernando Magellan, anume ”Prima Călătorie în jurul Lumii”.
Câte eforturi, resurse financiare, câte sacrificii și timp alocat (3 ani), în plus, nevoia de documentare în bibliotecile statale, hărți de mult uitate, și să nu uităm de bariera lingvistică. Foloseau ghizi (foarte puțini cei cu adevărat cunoscători și foarte mulți șarlatani) sau dicționare (care erau puține la număr și la care aveau acces doar nobilii sau oamenii din familii foarte bogate), deoarece comunicarea era cea mai mare problemă.
Dacă cineva și-ar propune în zilele noastre să facă o astfel de călătorie în Jurul Lumii, ar vizita cele 197 de țări într-un timp mult mai scurt, ar avea aplicații să își facă rezervările de transport, cazare, hrană, iar barierele lingvistice nu ar mai fi o problema cu ajutorul unui translator electronic.

Tehnologia a schimbat enorm lumea!
Am putea spune că suntem binecuvântați în zilele noastre, avem tehnologia de partea noastră. Totul este mai ușor cu ajutorul internetului, iar vacanțele se planifică cu un click.
Internetul a făcut posibilă găsirea celor mai bune zboruri și cazare. Există platforme care vă pot oferi zboruri și opțiuni de cazare care sunt perfecte pentru cerințele și bugetul dvs. de călătorie. Nu trebuie să imprimați biletele sau rezervările la hotel, deoarece aveți opțiunea de bilete electronice și check-in-uri mobile. Vă va scuti de problemele de a transporta o mulțime de documente și, de asemenea, economisiți multă hârtie.
Telefoanele nu mai sunt doar pentru vorbit, acum afli absolut orice cu ajutorul motoarelor de căutare și al aplicațiilor .
De exemplu: știai că, Statuile Moai de pe Insula Paștelui au avut ochi sau că, proverbul „Când vor zbura caii”, se datorează construcției catedralei Sagrada Familia din Barcelona a cărei piatră de temelie s-a pus în urmă cu 138 de ani și nu s-a finalizat nici până în zilele noastre?
Toate aceste lucruri sunt ușor de aflat în secolul XXI cu ajutorul tehnologiei, a internetului, sau a dispozitivelor de traducere instant, pe care le poți lua la tine în călătoriile tale, astfel comunicarea cu localnicii va fi floare la ureche.


Cu ajutorul dispozițivului Vasco Translator V4, nu îți mai faci griji că nu întelegi meniul restaurantului unde iei cina, a panourilor informative din orașele vizitate, iar dacă ai o problemă medicală, îl poți folosi pentru a discuta cu medicul simptomele tale.
Vasco va face treaba în locul tău, este un ajutor de nădejde în orice situație, astfel încat tu să te bucuri de obiectivele turistice, de muzee, galerii de artă, comunicarea cu localnicii (dacă ai ales o destinație de vacanță mai puțin cunoscută sau unde nu se vorbește o limbă de circulație internațională), și tot ce ține ca să ai o vacanță reușită.

Cum funcționează Vasco Translator V4?
1. Are funcție de traducere vocală, doar cu apăsarea unui buton.
2. Citești cu ușurință orice document sau meniu de la restaurant- selectezi funcția de traducere a pozelor, faci o poză și aștepti ca Vasco să o traducă.
3. Cu ajutorul funcției MultiTalk te poți alătura unei conversații cu 100 de persoane, îți scrii mesajele sau rostești ce ai de spus, iar ceilalți vor auzi/vedea totul în limba lor.
4. Beneficiezi de internet nelimitat și gratuit pe viață.
5.Te vei putea întelege cu 90% din populația globului datorită translatorului instantaneu Vasco; acesta oferă traduceri în cele mai multe limbi străine: traduceri foto – 108, traduceri text-90, traduceri vocale-76.
Tu trebuie doar să îți planifici vacanța și Vasco V4 va sparge barierele lingvistice pentru tine!
Articol scris pentru SuperBlog 2023!
Sursă foto: vasco-electronics.ro

Lasă un comentariu