Frumoasă în fiecare zi cu produsele de make-up Revers

Copil fiind, abia așteptam ca mama să plece la serviciu și să intru în camera ei pentru a căuta în cutiuța magică. Era de fapt o cutie mare din lemn cu intarsii metalice, căptușită cu catifea roșie și avea o oglindă de cristal pe capac. În ea își ținea mama o trusă de farduri adusă de tata din străinatate, patru rujuri, un tuș de ochi negru, un rimel și pudra cu efect de diamant.
O admiram pe mama pentru că, indiferent cât de obosită ar fi fost, nu pleca din casa fără să se machieze.
Cum zicea ea: o zi fără a te face frumoasă, este o zi pierdută.
Când eram eu prin clasa a-VII-a, a făcut inclusiv cursuri de machiaj, și astfel trusa mamei, a devenit de fapt un mic studio de make-up, unde toate vecinele veneau la noi la fiecare sfârșit de săptămână, că doar atunci mersul la nunți, botezuri și onomastici era obligatoriu, iar ținutele erau de departe foarte elegante. De fapt, m-a frapat faptul că anii 90 au fost cei mai eleganți, iar femeile purtau rochii extravagante, coafuri îndrăznețe și se machiau fix ca în cataloagele Neckermann.


Chiar dacă, în copilărie îmi plăcea să mă joc cu produsele mamei de make-up, de mine arta machiajului s-a prins mai târziu. Pentru că am practicat sport de mică, singurul produs de make-up indispenabil era luciul de buze, și să nu uit, crema de mâini deoarece iarna mi se crapa pielea de la gerul de afară, când aveam antrenamente.
Adolescența a venit și ea cu toate complexele de rigoare, pentru că părul era prea creț și stătea vâlvoi sau pentru că pistruile îmi invadaseră tenul alb ca laptele, căutam cu disperare un fond de ten fuid, care să îmi redea strălucirea.
Astfel am experimentat pe mine vreo cinci ani, tot felul de produse de îngrijire, pânâ când am realizat că machiajul ar putea fi o sursă de expresie și plăcere, mai degrabă decât o modalitate de a mă ascunde în spatele imperfecțiunilor mele. Am învățat să nu iubesc machiajul datorită felului în care mă facea să arăt, ci mai degrabă a felului în care mă facea să mă simt.
De fapt, machiajul mi-a oferit ocazia să-mi arăt creativitatea și personalitatea plină de culoare.


Care este psihologia din spatele machiajului?
Cercetările arată că există două motive principale pentru care femeile poartă machiaj:
Camuflaj – Femeile care sunt anxioase și nesigure tind să folosească machiajul pentru a părea mai puțin vizibile.
Seducție – Femeile care doresc să fie vizibil mai atractive tind să folosească machiajul pentru a fi mai încrezătoare, sociabile și mai asertive.
De ce este machiajul important?
Machiajul poate fi folosit pentru a vă evidenția trăsăturile naturale și pentru a vă îmbunătăți frumusețea. Vă poate ajuta să vă accentuați ochii, să vă faceți buzele mai pline și să vă confere pielii un aspect neted și uniform.


Zi de zi, noi, femeile suntem copleșite de sarcini, însă întotdeauna trebuie să găsim timp și pentru noi.
Machiajul este un mod de a ne exprima, de a ne spune: va fi bine, voi reusi!
Machiajul te face să fii mai încrezatoare, să te admiri atunci când treci pe lângă o vitrină, să realizezi că viața merită trăită din plin!
Așa că o zi reușită începe cu un duș fierbinte, o cafea cu aroma de migdale și un machiaj care să îți pună în evidență trăsăturile chipului.
Pentru machiajul de zi folosesc întotdeauna fond de ten hidratant, anticearcan (atunci când ajung în pat la ore târzii și oboseală se vede dimineața), fard de ploape, rimel și ruj.
Pentru că este un machiaj lejer, aleg întotdeauna culori deschise sau neutre, iar pata de culoare o adaug cu un ruj îndrăzneț.
Mama, deci are 53 de primăveri, a rămas fidelă nuanțelor tari de fard de ploape, iar Revers are o gamă superbă de truse make-up, ce se potrivesc oricărei femei, fie ea mai îndrăzneață sau romantic style.


Astfel, am descoperit de-a lungul timpului o mulțime de produse de make-up, însă cea mai variată gamă de produse de machiaj și îngrijire, este adusă în România de către MyCosmetics.
Gama impresionantă de la Revers, companie poloneză de renume acoperă tot ce înseamnă îngrijire piele, păr, unghii, make-up și produse bio și vegan friendly.
Pentru zile posomărâte de toamnă, aleg să ies din rutină, cu un machiaj reușit!
Tu cum iți înfrumusețezi ziua?
Articol scris pentru SuperBlog 2023.
Sursă foto: MyCosmetics, Pixabay

Lasă un comentariu