Cu Delaco pofta vine mâncând!

Briza mării îți flutură părul pe chipul ars de soare, iar tu ești atât de frumos!
Cu părul creț ca mine și cu cel mai frumos zâmbet de copil minune! Ești puiul meu, pui de OM cu nume atât de frumos încât toți se întreabă ce înseamnă ”MAGDHIM”- cel iubit de DUMNEZEU.
– Dragul meu, azi e o zi specială și vreau să îți spun o poveste, și anume odiseea venirii tale pe lume:
Eiiii, și așa ajungem la spital pentru a face cunoștință cu tine, medicul ne aștepta, și ce să vezi, apare o urgență medicală, așa că cezariana mea se decalează până la ora 14:00 (teribilă așteptarea…și foamea).


Pentru că toată viața am iubit mâncarea, gătitul fiind una din pasiunile mele, am simțit efectiv că leșin, că toate mirosurile de la bucătăria spitalului mă îndeamnă la masă, și într-un final(după chinuri olfactive) am ajuns în sala de operație, flămândă până peste cap.
Și acum partea absolut fantastică, pe care o leg de acest moment; am născut cel mai mare gurmand, ever.
Deși, abia făcea primii pasii, se ținea cu hotărâre de scăunelul de masă, pe care îl puneam mereu lângă mine, când găteam, iar puiul meu era foarte încântat când își băga mâinile în făină.


La nouă ani distanță gătim împreună cu pasiune, iar bucătăria este colțul nostru în care scriem povești pline de arome. În fiecare dimineață tot ce ține DeSenviș, Magdu își prepară singur, cu multă măiestrie.Telemeaua Delaco sau mozzarella Gourmet fac echipă bună cu roșiile cherry, pieptul de pui și pâinea cu semințe.
Crețul meu este un copil model, cu un program bine stabilit, de la trezire, micul dejun, școală, prânzul la școală, gustarea acasă, teme, joacă, film, până la cină și somn la oră fixă.
Spre deosebire de el, frații lui sunt precum Spiderman, Batman…și Joker la un loc.
Dar să revenim la pizza Pufoasă, spaghetele cremoase în sos de Cașcaval Sofia . Atunci când timpul nu îmi permite fantezii în bucătărie, mă salvează brâzeturile Delaco și pastele. Atât de multe sortimente, încât cei mici niciodată nu se vor plictisi.


Pentru ca vineri seara mușchetarii ”zboară” la bunici, îmi spun entuziasmată: vai, ce liniște e!!!
Acum e rândul meu să îmi de cap: un duș fierbinte, pijamaua preferată (e de preferat o rochie, dar credeți-mă; nimic nu se compară cu o pijama pufoasă, în serile reci de toamnă) și bucătaria, care devine platoul meu, unde îmi las creativitatea să zburde.
UB40 cu ”Red, red wine”, o sticlă de vin, multă voie bună și seara e PERFECTĂ!


Dintre rețetele preferate, care nu necesită mult timp, dar unde ingredientele spun totul, este și cea de paste cu trufe. Doar 4 ingrediente și ai în farfurie o explozie de gusturi, care îți vor îmbăta papilele gustative.
Fierbi al dente 450 gr de spaghetti, taglioni sau linguine, 150 gr unt, razi 45 gr Grana Padano Delaco( mai multe detalii în categoria specialități) și trufe negre, aproximativ 55 gr.
Untul se topeste la foc mediu, apoi adaugi 75ml apă de la paste, focul menținut mic și amesteci până când devine cremos, adaugi Grana Padano, (nu uita să menții focul mic și să amesteci pentru a nu se forma cocoloașe). În aproximativ un minut va deveni omogen așa că e timpul să adaugi 2/3 din cantitatea de trufe rasă și puțină apă de gătit (de la paste). Amestecă ușor și apoi stinge focul, pentru ca totul să se infuzeze.
După ce ai scurs pastele, le adaugi peste sos și amesteci ușor.
Se servesc imediat, calde, adăugând restul de trufe rase peste paste. Nu uita de vinul alb; merge de minune!


Dacă te simți ”chessy” ca mine, și nici o zi nu poate fi perfectă fără o felie de brânză halloumi încinsă pe plita fierbinte și aruncată într-o chiflă cu maia, în care adaugi câteva felii de castravete murat, mușchiuleț de porc și sos tartar, atunci te anunț că Delaco satisface și cel mai pretențios gurmand, printr-o mulțime de sortimente de brânzeturi cu #MareGust; Grand Blue, Mozarella Gourmet sau Maasdam sunt doar câteva dintre acestea!
Nu îți trebuie decat spor la gătit și bon appétit!
Articol scris pentru SuperBlog2023.
sursă foto: delaco.ro, pixabay.com, arhiva personală.

Lasă un comentariu