Favi.ro îți spune: bine ai venit acasă, iubitule!

Te astept acasă, locul unde TOTUL este posibil!
Locul unde îți pot săruta buzele în voie, unde tu îți arunci în grabă haina după o zi de muncă, iar eu pot să te mângâi în timp ce îți savurezi ceaiul în bucătăria noastră, unde am planificat totul pas cu pas.
– Da, iubitule!
– Mai știi cum ne gândeam cu groază că Anastasia e pe drum și noi suntem în pom…și pomul în aer, deoarece casa noastră arăta atât de goală, precum iarna înghețată.
O casă nouă este precum o pânză goală; ai ocazia de a transforma fiecare cameră într-un spațiu plin de personalitate pe care îl vei adora. Indiferent dacă te-ai săturat de vechiul tău spațiu sau te muți într-unul nou, decorarea acestuia este esențială pentru a adăuga confort și farmec.
Așa am început noi, dând viață fiecărui colțisor al căminului nostru.


Câteva sfaturi de urmat pentru o amenajare de succes:
– Ușa de la intrare este prima impresie a casei tale. O ușă elegantă, care să se asorteze cu zugrăveala casei e ca o declarație înainte ca oaspeții să-ți treacă pragul locuinței.
– Oferă fiecărei încăperi un punct focal cum ar fi, un șemineu, un perete decorat cu fotografiile familiei, amintirile preferate. Pentru a vă face casa cu adevărat atrăgătoare, adăugați fotografii înrămate cu oamenii, călătoriile și locațiile voastre preferate. De asemenea puteți opta pentru un perete fereastră din podea până în tavan sau un vitraliu.
– Pentru funcționalitate, ar trebui să aveți trei tipuri de iluminare în orice cameră: ambientală, cum ar fi lumină în toată camera care provine de la lumini încastrate sau corpuri de tavan; iluminat de lucru, cum ar fi pandantive sau o lampă de masă într-o bibliotecă; și iluminare de accent, cum ar fi aplice de perete care luminează o anumită zonă sau obiect.
– Dacă utilizați mai multe lumini într-o cameră, încercați să variați dimensiunile, culorile și formele lămpilor (cu excepția cazului în care acestea sunt un set).
– Dacă nu ești pregătit să pictezi o cameră întreagă (darămite casa ta!), încearcă să adaugi un perete de accent. Așa că poți să pictezi doar un singur perete într-o cameră, de obicei unul care atrage multă atenție, o culoare strălucitoare sau veselă care se potrivește cu decorul tău.
– Unii designeri cred că fiecare cameră ar trebui să aibă o oglindă, dar chiar dacă nu mergi atât de departe, decorarea cu oglinzi poate fi deosebit de utilă în camerele mici sau întunecate. În spațiile înghesuite, oglinzile dau impresia de mai mult spațiu. Iar în zonele umbrite, reflectă perfect lumina.


Pentru că era absolut imperios sa avem un spatiu amenajat pentru viitorul copil, am început cu această cameră.
Ajutorul de nădejde în toată povestea locuiței noastre a fost motorul de căutare mobilă Favi.ro, care ne-a scutit de vizitarea a zeci de magazine online sau fizice, nervi prin trafic sau sute de search-uri inutile.
Peste 250 de magazine de mobilă, decorațiuni cu un singur click și astfel am economisit timp și amenajarea a fost o reală plăcere.
Camera Anastasiei am conceput-o cu ferestre mari, în stil american pentru ca lumina să inunde încăperea.
Pentru că tăticul viitoarei prințese, era absolut încântat de ideea că va avea o mini-el, a conceput fiecare colțisor pentru toate momentele zilei, de la pătuț, comoda pentru înfășat, fotoliul de alăptat pentru mami, colțul de joacă în care a apus un cort foarte frumos, până la zona cu amintiri unde vom adăuga cele mai frumoase instantanee cu micuța.


A urmat dormitorul nostru unde piesa centrală este patul; comod, neapărat din lemn, cu o saltea antialergică și fermă. Iubesc lemnul masiv deoarece dă eleganță locuinței, este atemporal și rezistent. Am găsit pe Favi.ro un set minunat din lemn de tei.
Foarte interesantă mi s-a părut ideea de a-ți alege tapițeria, pentru a se potrivi cu designul dormitorului, și pentru că ne-am dorit un pat mare, am optat pentru cea mai mare dimensiune disponibilă.
Apoi totul a mers de minune; ceasurile, tapetul, vazele, oglinzile, tot ce am ales pentru holuri (în special mici decorațiuni, dar de efect) chiar și accesoriile pentru cei doi căței, le-am cumpărat într-un timp foarte scurt, iar amenajarea a decurs fără nici o problemă.


Bucătăria este locul în care se nasc opere de artă în farfurie deoarece soțul este un gurmand, iar diminețile sunt cu parfum de cafea și brioșe cu ciocolată.
Am ales o bucătărie pe colț în primul rând pentru funcționalitate și pentru a câștiga spațiu. Pentru că ne dorim să trăim într-un mediu cât mai curat și să fim responsabili, am cumpărat un colector selectiv de gunoi. Vasele pentru gătit, accesoriile, organizatoarele, robotul de bucătărie,mașina de pâine, aparatul pentru vafe și multe altele, le-am găsit pe Favi.ro, my new friend!
Pentru că soțul este un mare iubitor de vinuri de colecție, i-am făcut cadou un suport pentru vinuri de 102 sticle, din lemn masiv de brad și un pocal Viking Walhalla.


Pentru că o casă însemnă în primul rând ACASĂ, locul în care ne simțim protejați, iubiți, în care ne retragem după o zi grea de muncă, este foarte important ca acest spațiu în care ne formăm copiii și ne creionam existența, să fie unul sigur, plăcut și mai ales să spună povești care vor dăinui peste ani.
-Tu cum vezi casa visurilor tale?

Articol scris pentru SuperBlog 2023
Sursă foto: favi.ro, arhivă personală

Lasă un comentariu