Atunci când începi construcţia unei case, trebuie luate în calcul toate aspectele.Cu toţii ne gândim că vream o locuinţă trainică, care să nu aibă nici un fel de probleme şi de ce nu, să fie şi eficientă.
Românii se îndreaptă cu paşi repezi spre normele europene atunci când vine vorba de calitate!
Pe lângă aspectul final, eficienţa energetică este un lucru deloc de neglijat.Degeaba îţi permiţi să faci o construcţie de 300mp, dacă facturile lunare vor fi copleşitoate.
Pe lângă acestea, să nu mai vorbim de izolaţie.Ştiu cazuri în care o centrală destul de puternică nu facea faţă unei ierni geroase astfel că proprietarii se plângeau că suferă de frig.
Totul se întamplă deoarece locuinţa respectiva nu era izolată corespunzător.
Pe lângă nevoia constantă de a mai lua o haină pe ei, aceştia mai aveau de furcă şi cu igrasia şi mucegaiul…Da, chiar dacă mulţi nu ştiu, o izolaţie realizată cu materiale de calitate ne scutesc de aceste neplăceri.
De asemenea trebuie să ştim că atunci când ne hotărâm să izolăm locuinţa, fie la exterior sau interior, trebuie să alegem tipul de material izolator, corespunzător.
În funcţie de suprafaţă, cum ar fi:pereţi exteriori sau interiori, fundaţii,subsol,acoperiş sau pardoseli, avem la dispoziţie două tipuri de materiale folosite pentru izolatii:polistiren extrudat şi cel expandat.Cel expandat este utilizat în termoizolarea acoperişurilor şi a pereţilor exteriori.
Tineţi cont de faptul că pentru izolarea faţadelor este recomandat polistirenul expandat cu densitatea de 15 sau 20 kg/mc pentru o eficienţă crescută a izolaţiei faţadei.De asemnea grosimea ideală a plăcii de polistiren expandat folosit la termoizolarea faţadelor este de 80mm.Nu încercaţi să economisiti utilizând plăci cu grosimea mai mică de 50mm deoarece veţi scădea eficienta izolaţiei.
Polistirenul extrudat asigura o izolaţie perfectă chiar şi în locurile cu grad mare de umiditate şi încărcări mecanice extreme, cum ar fi subsolul.
Vreau să vă vorbesc de polistirenul extrudat Austrotherm deoarece este un polistiren extrudat de calitate recomandat de cei mai buni specialişti din domeniul construcţiilor.
Acesta este disponibil sub diferite grosimi, de la 30mm până la 100mm.
Este folosit îndeosebi pentru a izola suprafeţe ca:pardoseli interioare,pereţi de subsol,pereţii interiori la spaţii frigorifice,acoperişuri şi terase sau diafragme.
Un atuu foarte important al polistirenului extrudat, este dat de capacitatea sa de a împiedica pierderile de căldură.De asemenea impermeabilitatea polistirenului extrudat este superioară celui expandat, făcându-l ideal pentru izolarea mediilor cu umiditate crescută cum ar fi soclurile sau subsolurile.
Un avertisment pentru cei care poate considera polistirenul extrudat bun pentru termoizolarea exterioara a faţadelor:acesta NU se foloseste la termoizolarea exterioară a faţadelor deoarece nu are capacitatea de a respira ,împiedicând astfel clădirea să facă transferul de vapori din interior spre exterior.
Trebuie menţionat faptul că polistirenul extrudat are o rezistenta mult mai mare, în comparaţie cu cel expandat la agenţi chimici precum alcool,ciment,baze ,etc.
Pentru că v-am tot vorbit despre polistiren probabil că vă întrebati de unde îl puteţi achiziţiona .
Ca să nu vă mai lungesc căutările, vă recomand cu căldură magazinul online e-izolatii.ro deoarece oferă materiale de calitate, fabricate la cele mai înalte standarde .