O nuntă de vis la Golden Tulip Times

-Hitobito kon’nichiwa! 人々こんにちは!
-„Salutare oameni buni”în traducere ,se aude un glas zglobiu.De fapt este vărul meu venit de câteva zile în ţară după ce a fost plecat prin frumoasa Japonie vreo jumătate de an.
Dar ce să zic…nu e singur.O femeie de vreun metru şi 50 de cm îl ţine strâns de mână.Ochii ei precum tăişul sabiei şi negri se uită miraţi la marea de oameni din casa lor.
Toate rudele s-au adunat pentru a o primi cum se cuvine pe Ayame あやめ,iubita acestuia.Apropo,frumos nume,  înseamnă Iris.
Şi ca surpriza să fie totală aceaştia  ne-au anunţat  că vor să se căsătorească în doar două săptămâni deoarece trebuie să se întoarcă cât mai repede în Japonia la studii.
-OMG…atât de repede!Dar cum crezi Iulian că veţi  organiza o nuntă într-un timp atât de scurt ?
-Alţii încep pregătirile cu un an înainte!!!
-Stai lin dragă veriţoara…te avem pe tine.
-De fapt amândoi ne-am gândit bine şi tu o vei ajuta pe Ayame să facă pregătirile!
-F**k…eu nu ştiu o boabă de japoneză..cum vrei să ne întelegem..prin semne?!
-Găseşti tu o soluţie..Totuşi te sfătuiesc să ai grijă..micuţa mea niponă se enervează uşor dacă lucrurile nu ies cum trebuie.Şi crede-mă că nu vrei să ai parte de o criză de nervi pe stradă!!
-Ha,ha..frumoasă încurajare.
-Transmite-i floricicii tale că ne vedem mâine la 8 la mine…nici mai devreme nici mai târziu!!
––––––
De dimineaţă aveam ochii cât cepele după ce toată noaptea am căutat o locaţie care să le placă viitorilor miri. Măcar de aici să încep.
Se pare totuşi că Ayame nu este chiar un alien,şi  îşi face apariţia la uşa  mea cu o sticlă de sake şi ceva trufe din ţara Soarelui Răsare… să nu uit,şi  cu   o LISTĂ LUNGĂĂĂ pe care sper sa o descifrez împreună cu cei de la restaurant !
Da,am reuşit să găsesc o locaţie de  nuntă absolut superbă,şi anume  hotel Golden Tulip Times!
Amplasat strategic în zona centrală a Bucureştiului, este perfect pentru un asemenea eveniment,mai ales că vor veni mulţi invitaţi din Japonia,şi nu îmi doresc ca aceştia să bâjbâie prin Capitală.
De asemenea la mezaninul hotelului se află  restaurantul Good Old Times .Acesta se bucură de o echipă excepţională  de bucătari şi stewarts de patru stele condusă de  Chef Constantin Ianculescu, un arhitect al  meniurilor À La Carte.
Am luat-o pe micuţa Ayame şi am pornit spre acest frumos hotel pentru a pune la punct cel mai important eveniment din viaţa lor.
Norocul meu că suntem întâmpinate imediat de unul dintre consultanţi şi astfel începe epopea descifrării listei viitoarei mirese.
Dintre toate cuvintele ,unul singur a fost pe întelesul meu:SUSHI!!
Se pare ca mireasa vrea neapărat sushi la nuntă…deci bifat.
Mi-am adus aminte de sticla de sake pe care a adus-o Ayame,deci trebuie neapărat să avem sake la nuntă.
Şi totuşi mai sunt atâtea de stabilit la meniu..
Din nou mă salvează consultantul,pe care am început să îl indrăgesc din ce în ce mai mult!
-Puteţi alege unul din meniurile noastre.Sunt concepute pentru a satisface şi cei mai pretenţioşi clienţi.
„Vol au vent cu pui si ciuperci scăldate în sos de smântână cu parmezan” Olala….this is it! …Maldives scrie pe noi şi încerc să-i explic lui Ayame cât de sofisticat este acest meniu!!
„Is the perfect choice!: exclam eu sperând că japoneza mea întelege ce îi spun.
Şi să ne întoarcem la băuturi…deci trebuie neaparat sake.Apoi musai să mă gândesc şi la mine!
Pachetul „Premium full base” îl vreau! aproape să sar în sus de bucurie când constat că pe listă se găseste şi Beefeater Gin.
Două puncte rezolvate!Acum să ne ocupăm de aranjamentele florale.
Mireasa iubeşte florile,asta e clar din moment ce şi-a plasat strategic ditamai trandafirul în cocul realizat cu grijă…încă de dimineaţă.
<<Mă întreb cât i-a luat să îl  facă?>>..sper că am spus asta în gând.
Deci trandafiri să fie!
Albi precum tenul ei fără cusur şi rose pentru a-i aminti miresei de frumoasele flori de cireş din ţara natală !
-De asemenea adăugaţi şi câteva anemone…sunt preferatele mele.
-Fiecare masă să aibă un asemenea aranjament iar scaunele le vreau împodobite cu funde albe în care se vor prinde trandafiri roşii.Cu buchetul de mireasă nu am avut mult de furcă deoarece Ayame desenase unul mare din trandafiri roşii pe listă.
Deja facem progrese şi începe să îmi placă !
Invitations,invitations..don’t forget the invitations…spune micuţa niponă.
Ayame are dreptate…unde mi-a fost capul?Fără invitaţii nu avem nuntă.Doar trebuie să dăm de ştire că aceşti tineri frumoşi se vor căsători.
Trebuie neapărat să le personalizăm cu o poză de-a lor,şi o rog pe viitoarea mireasă sa ne dea toate detaliile.
Deja au trecut 20 de minute de când aceasta explică de zor şi savurând din paharul  de Sauvignon Blanck constat că misiunea  mea a fost dusă la bun sfârşit.
Cât despre muzică,las totul în mâna digeilor,doar de aceea am ales pachetul All Inclusive Premium…muzica japoneză chiar nu este specialitatea mea.


Later edit:Cu tortul m-a salvat Chef Constantin.Blat cu migdale şi cremă de şampanie,acompaniata de trufe albe…a fost un deliciu!
Acum aşteptăm veşti despre botez…deja am început să-mi fac planuri!!
Golden Tulip Times i’ll be back!
––––––––––––––––
Articol scris pentru SuperBlog2015

Lasă un comentariu